Hesselberg overtok nybygget

Truck- og maskinleverandøren flytter i løpet av sommeren inn på 16.000 flunkende nye kvadratmeter.

Hesselberg Truck og Hesselberg Maskin har lenge hatt tilhold i litt for gamle og litt for trange lokaler på Økern i Oslo. I løpet av sommeren blir det slutt på det, for da flyttes både administrasjon, salg, service og lager til Bulk Park Lindeberg rett ved E6 sør for Kløfta.

– Dette tror jeg blir Skandinavias beste maskinsalgverksted og delelager. Jeg er stolt av bygget, sa Bjarne Corwin i Hesselberg da overtakelsesprotokollene ble signert onsdag.

Kjøpe - ikke leie

Bulk Infrastructure har stått for utviklingen og oppfølgingen av prosjektet, mens totalentreprenør Thermica AS har stått for selve byggingen. I motsetning til de fleste andre Bulk-kunder, skal ikke Hesselberg leie det nye bygget, men har kjøpt både tomt og bygg.

Og bygget er virkelige «state of the art». Her er totalt 16.000 m² bygningsmasse fordelt på tre sammenhengende fløyer. I den ene fløyen ligger hovedinngang, kontorer, kantine (til sammen 3850 m²) og varmtlager på 3300 m².

I den andre fløyen er det reist et 5000 m² stort kaldtlager. Midt mellom fløyene er det satt av 3000 m² til verksted og en rekke gjennomgående løp. Dette beskrives som hjertet i bygget. Her finner vi i tillegg til verkstedet også en stor moderne vaskehall, og et lakkeringsrom.

Vanligvis pleier Bulk å bygge rene lagerbygg med kontorer, men å bygge et topp moderne verksted er noe litt annet.

– Vi har nå vist at vi kan bygge både produksjonsanlegg og verksted, og kommer nok til å bruke dette bygget som et referanseanlegg, sier Dag Klem, VP Sales & Operations i Bulk Infrastructure.

Flytting i sommer

Hesselberg regner med å ha flyttet hele virksomheten fra Oslo til Lindeberg i løpet av sommeren og satser på å ha åpningsfest for partnere og kunder tidlig i høst.

Hesselberg Maskin importerer, selger og utfører service på maskinmerker som Komatsu, Manitou, Bomag og Veekas, mens Hesselberg Truck gjør det samme for Linde gaffeltrucker, Terberg terminaltraktorer og CVS Ferrari stortrucker.