Hero background image

Bulk Industrial Real Estate klar for første satsning i Drammen

[Oslo, 11. mars 2024] I Kobbervikdalen tett på E18 i Drammen har Bulk Industrial Real Estate inngått avtale om kjøp av et 35-mål stort område, med opsjon på ytterligere 15 mål. Planen er å utvikle eiendommen med toppmoderne logistikk- og lagerbygg.

Eikehaugen

Kobbervikdalen er et veletablert utbygget industriområde hvor aktører som NorEngros, Storcash, Veidekke og Volvo allerede holder til. Bulks nylig inngåtte avtale omfatter området Eikhaugen Nord, nordøst i industriområdet, med knappe to minutters kjøretid til E18, 10 minutter til Drammen havn og en drøy halvtime til Oslo og Tønsberg.

- Kobbervikdalen er midt i smørøyet for lager- og logistikkvirksomhet, med nærhet til både E18 og Drammen havn. Vi opplever stor etterspørsel etter fleksible, effektive og moderne industri-, lager- og logistikkbygg som ligger sentralt, og ser frem til å utvikle området på Eikhaugen Nord. Vi er allerede i kontakt med aktører som har meldt sin interesse for å etablere seg her, sier Dag Klem, leder for salg i Norden hos Bulk Industrial Real Estate.

Prosessen med detaljregulering er allerede i gang med kommunen og grunneier. Målet er å starte byggearbeidene i løpet av 2025. slik at leietakere kan ønskes velkommen i løpet av 2026.

En foreløpig analyse viser at det kan bygges lager- og logistikkbygg med inntil 16.400 kvm grunnplan og opp mot 13 meter takhøyde på de 35 målene Bulk først overtar.

– Vi har lang erfaring med å tilpasse både nye og eksisterende bygningsmasser til leietakerne våre og deres behov. Denne erfaringen tar vi med oss til Drammen. Etter etableringen i Drammen vil Bulk kunne tilby tilgjengelige og tilpassede industri-, lager- og

logistikkløsninger langs aksen Oslo-Sandefjord i tillegg til aksen Eidsvoll-Moss, avslutter Klem.

Avtalen gjennomføres ved at Bulk overtar samtlige aksjer i selskapet Eikhaugen Nord AS, som eier tomteområdet i Kobbervikdalen. Kjøpesummen er ikke offentlig, og vil avhenge av endelig regulering av tomten.


For ytterligere informasjon, kontakt:

• Dag Klem, Vice President Sales Nordic, Bulk Industrial Real Estate, +47 969 02 957, Dag.Klem@bulk.no


Om Bulk Industrial Real Estate

Bulk Industrial Real Estate er et forretningsområde innenfor Bulk Infrastructure Group. Selskapet har som mål å være Skandinavias ledende eiendomsutvikler av lager-, logistikk- og industribygg ved å tilby suverene og strategiske beliggenheter og bærekraftige logistikkløsninger. Med tilgjengelige tomter, moderne bygg og en profesjonalisert og gjennomtenkt prosess, leverer Bulk Industrial Real Estate et innovativt, fleksibelt logistikkprodukt, og viser seg som en klasseledende rådgiver og partner. Siden starten i 2006 har Bulk Industrial Real Estate bygget mer enn 500 000 kvadratmeter med industribygg. www.bulkinfrastructure.com