Aker BP velger Bulk Data Centers

Oljeselskapet Aker BP har valgt Bulk Data Centers til høyytelse dataprosessering (High Performance Computing). Bulk har i dag datasentre i Esbjerg, Danmark og i Norge.

Oslo, 26 oktober 2020. Bulk Data Centers, en av Nordens ledende datasenterleverandører som leverer fleksible, skalerbare og bærekraftige løsninger, er valgt som leverandør til Aker BP.
Aker BP er et fullverdig oljeselskap med en rekke aktiviteter innen leting, utbygging og drift på den norske kontinentalsokkelen. Målt i produksjon er Aker BP et av de største uavhengige børsnoterte oljeselskapene i Europa.
Selskapet ønsket å utvide med en ny HPC-installasjon (High Performance Computing), og krevde fleksible, kostnadseffektive alternativer som raskt kunne leveres for å imøtekomme umiddelbare behov og samtidig gi rom for senere utvidelse.
Bulk Data Centers gir Aker BP et dedikert colocation areal på OS-IX (Oslo Internet Exchange), som støtter opptil 20 kW per rack. OS-IX er Norges best tilkoplede datasenter og drives av fornybar energi. Samlokaliseringsløsningen suppleres ytterligere med tilkobling av mørk fiber levert av Bulk fra Fortum Fiber.

Jon Gravråk, CEO i Bulk Infrastructure Group AS

- Vi er stolte av å bistå Aker BP, sier Jon Gravråk, administrerende direktør i Bulk Data Centers. - Den nordiske digitale infrastrukturens lave driftskostnader samt de strenge kravene innen HPC, kombinert med vår strategiske beliggenhet, skalerbarhet og fleksibilitet, tillot oss å levere en skreddersydd og effektiv løsning tilpasset Aker BPs utviklingsbehov. Vi ser frem til å samarbeide med Aker BP når de fortsetter på sin vekstvei, sier Gravråk.
Bulk tar bærekraften og dataindustrien til de nordiske datasentre til neste nivå, og fungerer som en ideell partner for kraftintensive databehandlingsbehov. Med grønt drevne datasentre som gir forbedret styrke, skalerbarhet og fleksibilitet, sørger Bulk Data Centers for at dataprosessering kjøres kostnadseffektivt og med ultrarask responstid. Denne forpliktelsen, kombinert med selskapets tiårige innsikt og interne ingeniør- og serviceteam, sementerer Bulk som en pålitelig rådgiver for skytjenesteleverandører, bedrifter, hyperscalers og mer.