Hero background image

Bulk kjøper logistikk-indrefilet på Langhus

Snipetjernveien i Langhus
Snipetjernveien, Langhus


Bulk Infrastructure har i dag kjøpt Snipetjernveien 3 og 9 fra Ferd Eiendom. Eiendommen består av mer enn 26 000 kvm bygningsareal, og 65 000 kvm tomt i Regnbuen Næringspark på Langhus. Det er industribyggspesialisten Bulk Industrial Real Estate AS som formelt tar over eiendommen.


- Dette er en av indrefiletene i Norsk logistikkeiendom, sier Peder Nærbø, gründer og hovedeier i Bulk Infrastructure. Sist dette bygget ble omsatt i 2011, hadde vi nettopp kjøpt 300 mål tomt av Ski kommune for å skape Bulk Park Fugleåsen. En park med ni leietagere og 80 000 kvm moderne logistikkanlegg på andre siden av veien for Snipetjernveien, sier Nærbø.


- Den gang var vi fullt investert i Fugleåsen, men i dag er situasjonene helt annerledes. Så da muligheten kom med å kjøpe dette bygget, med kanskje Norges beste beliggenhet for Oslo-distribusjon, ville vi være med, sier Nærbø entusiastisk.

Hovedeier Peder Nærbø (t.v) og CEO Jon Gravråk i Bulk Infrastructure Group AS.


Nærbø startet Bulk i 2006 for å flytte logistikk ut av Oslo og lage en spesialist innen utvikling av lager-, logistikk- og industrieiendom. Bulk har siden dengang bygget ca. 450 000 kvadratmeter industribygg inkludert pågående nybyggsprosjekter og er en ledende aktør innen dette segmentet.


- Da vi startet opp i 2006 var det for å skape effektive logistikkbygg på de riktige beliggenhetene utenfor Oslo, med lave driftskostnader og høy fleksibilitet. Mange logistikkanlegg var den gang bygget med mye kontorer og multifunksjoner. Ett av unntakene var denne eiendommen og derfor har jeg alltid vært forelsket i denne “logistikk-maskinen”, sier Peder Nærbø.


Snipetjernveien 3 og 9 ble bygget for matgrossisten Kjeldsberg som senere ble en del av Rema 1000. Den nære beliggenheten til E6 og Oslo er viktig årsak til Bulks investering. Selskapet ser dette som en konkurransefordel i et økende e-handelsmønster. I dag er Brødrene Dahl og OneMed leietakere, men Bulk ser betydelig utviklingspotensial for å kunne tilpasse eksisterende eller nye leietageres fremtidige behov.


Endret strategi i 2020

Bulk sin strategi innen logistikk- og industrieiendom har tidligere i hovedsak fokusert på utvikling. Ferdigstilte prosjekter har ofte blitt solgt til leietaker eller til finansielle investorer, mens noen har blitt forvaltet av Bulk selv. Som en del av vekststrategien fremover, vil Bulk komplementere utviklingsposisjonen med oppbygging og aktiv forvaltning av en rendyrket logistikk- og industriportefølje.

Selskapet vil øke utviklingstakten av nybygg både på Østlandet og i nye regioner og i større grad beholde egenutviklede prosjekter. Strategiske oppkjøp av eksisterende bygg er nå en del av en endret kurs for selskapet.

Å kjøpe eksisterende bygg som dette, er ifølge CEO i Bulk Infrastructure, Jon Gravråk, en dreining av selskapets langsiktige vekststrategi.


- Vi forventer å gjøre flere strategiske oppkjøp fremover. I kombinasjon med fortsatt høy takt på nyutvikling vil denne type oppkjøp bidra til å styrke Bulk som en ledende aktør innen lager-, logistikk- og industrieiendom - ikke bare innen utvikling, men også med tanke på forvaltning av en rendyrket og stor portefølje, sier CEO Jon Gravråk.


Det oppgraderte ambisjonsnivået til Bulk er muliggjort gjennom langsiktig arbeid med å styrke selskapets balanse. Siste 12 måneder har selskapet styrket investorbasen både i obligasjonsmarkedet og på egenkapitalsiden. Eksempelvis har BentallGreenOak (BGO), en global eiendomsinvestor med over 60 mrd USD under forvaltning, forpliktet seg til å investere 1,5 milliarder kroner i ny egenkapital i Bulk.


- Med en betydelig styrking av selskapets balanse og flere langsiktige aksjonærer på laget har vi store ambisjoner for satsningen vår fremover. Vi tror kombinasjonen av fortsatt høy utviklingstakt og M&A for oppbygging av en stor eiendomsportefølje vil gjøre Bulk Industrial Real Estate til en tydeligere markedsleder for både kunder, partnere, ansatte og investorer, sier Jon Gravråk.


- M&A vil fokusere på muligheter der Bulk kan skape merverdi gjennom vår kompetanse og utviklingsplattform, altså eiendommer med fornyelsesbehov, utvidelsespotensial eller muligheter for fornyede partnerskap med leietakere, sier Gravråk.


Gravråk og Nærbø vil også benytte selskapets relasjoner mot investormiljøene som sitter med logistikk- og industrieiendom for å se om disse ønsker å være med i Bulks satsing med tilsvarende prosjekter.


I tråd med den oppgraderte vekststrategien styrker Bulk Industrial Real Estate plattformen på flere måter. Selskapet har i vinter blant annet etablert seg i Danmark/København og lykkes med flere kritiske rekrutteringsprosesser inkludert Nina Cathrin Hage fra Solon Eiendom ASA som fra 1. august vil lede dette forretningsområdet.Ta kontakt om du ønsker ytterligere informasjon

Lars Hognestad, Senior Manager Communication

Tlf: +47 900 11 754

E-post: lars.hognestad@bulk.noOm Bulk Infrastructure Group

Bulk Industrial Real Estate inngår i Bulk Infrastructure Group AS som ett av tre forretningsområder, der de to andre områdene er Data Centers og Fiber Networks. Bulk har som overordnet visjon å skape bærekraftige infrastrukturløsninger. Selskapet har hovedkontor i Oslo og ansatte iblant annet Oslo, Kristiansand, København og London.


Om Bulk Industrial Real Estate

Bulk Industrial Real Estate er et forretningsområde innen Bulk Infrastructure Group, og skal være Skandinavias ledende eiendomsutvikler av lager-, logistikk og industribygg ved å tilby suverene lokasjoner med strategisk beliggenhet og bærekraftige logistikkløsninger, tilpasset et marked i rask endring. Med tilgjengelige tomter, gjennomtenkte moderne bygg og en profesjonalisert og gjennomtenkt prosess, leverer Bulk Industrial Real Estate et innovativt, fleksibelt logistikkprodukt, og viser seg som en klasseledende rådgiver og samarbeidspartner. Bulk Industrial Real Estate har siden starten i 2006 bygget, og har under oppføring, mer enn 450 000 kvadratmeter industribygg.

Les mer om Bulk Infrastructure Group her